Индустрија новости

Product advantages of CuSn8 Phosphor Bronze Strip

2021-07-14

CuSn8 Фосфорна бронзена лентае вашиот добар избор. Фосфорот е ефикасен деоксидатор за легура CuSn8. Додавањето елементарен фосфор може да ја подобри јачината, цврстината, горната граница на еластичност, модулот на еластичност и јачината на замор на CuSn8 и да ја подобри отпорноста на корозија и флуидноста за време на лиењето. Недостаток е да се зголеми антисегрегацијата на инготот.
CuSn8 има висока јачина, еластичност, отпорност на абење и дијамагнетизам. Има добра обработливост на пресување во топли и ладни услови и има висока отпорност на пламен на електрични искри. Може да се заварува и леме, и има добра обработливост. Отпорен на корозија во атмосферата и свежа вода. Поради високата содржина на фосфор, неговата отпорност на замор е висока, еластичноста и отпорноста на абење се добри, но има топла кршливост при топла обработка и може да прифати само обработка со ладно печатење.CuSn8 Фосфорна бронзена лентае вашиот добар избор.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept