Индустрија новости

Својства на еластичност и замор на берилиум бакар:

2021-09-01

Ние произведувамеC17200 Берилиум бакарна лента.Флексибилност и минијатуризација:
Поради високата цврстина и добрата еластичност, легурата на бакар од берилиум може да се каже дека е исклучително одлична како еластичен материјал.
Еластичниот коефициент на берилиум бакар обично се однесува на надолжниот еластичен коефициент, исто така познат како коефициент Јанг, кој генерално се добива од површината на оштетување предизвикана од притисокот во тестот за затегнување. Покрај тоа, во случај на шрапнели, коефициентот на еластичност може директно да се мери.
  Demonstration diagram of the surface stress and load of a single arm cantilever. The elastic coefficient is an important constant for the design of the moving parts of the connector and the converter. Generally speaking, if the coefficient is too large, a small contact movement will produce a large contact pressure, and if the coefficient is too small, the necessary contact pressure cannot be obtained.
Бидејќи YS/E (јачина на отстапување/Јанг-коефициент) на берилиум бакар е поголем од коефициентот на нерѓосувачки челик и фосфор бронза, може да се добијат поголеми варијации и контактен притисок. Ако карактеристиките на берилиум бакар се целосно искористени, деловите направени од фосфорна бронза кои ги добиваат истите барања за еластичност се многу помали. Затоа, големината на надворешниот терминал на подвижниот дел е намалена, а цената на целиот производ се намалува.
  Because the mechanical tension of beryllium copper is as high as 1500N/mm2, the quality of the connector of the same shape, using beryllium copper, remains the same, but the spacing between the pins is reduced, and it can be designed to be highly integrated. The cost of each pin can also be cheaper than phosphor bronze.
На пример, терминалите за батерии, итн., со користење на берилиум бакар може да се постигне минијатурен и лесен дизајн. Слично на тоа, берилиум бакар, исто така, ја намалува својата големина и тежина. Споредувајќи ги вкупните трошоци за заштеда на материјал и трошоците за галванизација, употребата на берилиум бакар е многу помала од употребата на фосфорна бронза.
Карактеристики на замор:
Својствата против замор се од големо значење за да се обезбедат повторливи операции неопходни за подвижните делови на микроконверторот или релето. Прикажани се карактеристиките на замор на различни бакарни легури.
Берилиумската бакарна легура C17200 има својства против замор во сите бакарни легури. Од друга страна, легурите на берилиум бакар C17500 и C17510 ги покажуваат речиси истите својства против замор како фосфорната бронза.C17200 Берилиум бакарна лентае вашиот добар избор.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept