Индустрија новости

The manufacture process of the electrical contacts materials

2021-09-14
Бидејќи материјалите што се користат за вакуумски контакти се бинарни и над легирани материјали, а главните елементи се бара да имаат карактеристики на псевдолегура, металургијата на прав и топењето во вакуум (контролирана атмосфера) се усвоени во процесот на производство и производство.

Електрични контактиМетод на инфилтрација
Методот на инфилтрација е вообичаен метод за производство на огноотпорен метал и метална псевдолегура со ниска точка на топење. Металниот прав со висока точка на топење се пресува и претходно се синтерува (или се синтерува во прав) за да се формира порозен скелет, а потоа металот со ниска точка на топење се поставува над или под скелетот. На температура повисока од точката на топење на металот, тој се топи и се инфилтрира во порозниот метален скелет за да ја пополни празнината, за да се добие густ производ.

Електрични контакти Синтерување на мешан прав
Процесот на синтерување со мешање прав е конвенционален процес на производство на металургија на прав, односно процес на мешање / пресување / синтерување во прав. Широко се користи во производството на керамика и цементиран карбид. Тоа е добро развиен металуршки метод. Според различната температура на синтерување, може да се подели на синтерување во цврста фаза и синтерување во течна фаза.

Електрични контакти Повторно топење на вакуумски лак
In the slag free and low pressure environment or inert atmosphere, the consumable electrode melts rapidly under the high temperature of DC arc and re solidifies in the cold mold, so that the alloy can be refined in this high temperature melting process, so as to achieve the purpose of purifying, improving structure and improving performance.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept