Индустрија новости

Карактеристики и опсег на примена на месинг лента

2022-04-14
Brass strip(позната и како бронзена лента) е легура формирана првенствено од бакар и цинк, која е многу разновидна и нејзините својства зависат од односот на бакар и цинк.
Месингот што содржи повеќе од 63% бакар може да биде ладно обработен, жариран и еластичен, додека легурите што содржат помалку бакар и повеќе цинк треба да се обработуваат на топло и да имаат поголема цврстина.
C27200 CuZn37 Brass Strip
1. C2200месинг лента: содржина на бакар
90%, also known as gold medal brass. It has fine gloss, good processability, stretchability and corrosion resistance. It is not easy to be broken by aging, and it can be applied. 
За градежни материјали, лични додатоци, козметички додатоци, резервоари за бојлер, брави со рогови, извлекувачи на патент, капачиња за автомобилски светилки.
2. C2600 месинг лента: содржи 70% бакар, кој има добар сјај, обработливост, еластичност, погоден
Комбинирана екстензија и цртање, лесна за плочка или бојадисување. Може да се користи во обработка на длабоко цртање, како што се брави со рогови, електронски делови, резервоари за вода за автомобили, бакарни цевки.
3. C2620 месинг лента: содржина на бакар 68%, познат и како месинг за патрон. Има добро длабоко цртање, плочка и отпорност на корозија, и се користи во различни сложени ладни длабоки делови за цртање, школки од радијатори итн.
4. C2680 месинг лента: содржи 65% бакар, исто така познат како орален месинг. Со убава боја, обработливост, екстензија.
It has good properties and extensibility, and is easy to electroplating or painting.
5.C2720месинг лента: содржи 63% бакар, познат и како дневен месинг.
Има добра обработливост, еластичност, добри перформанси за длабоко цртање и може да се користи за значки.

6. C2800месинг лента: содржи 62% бакар, познат и како дневен месинг, кој е погоден за електрични апарати, хардвер за осветлување, хоризонтална инсталација, прекинувачи итн.

C27200 CuZn37 Brass Strip

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept